Bufo cognatus – Great plains toad

De Great plains toad is een eenvoudig te houden pad maar zie je slechts zelden aangeboden worden. Ze zijn vooral actief gedurende de avond en nacht en slapen overdag.

Van deze pad is bekend dat hij een volwassen grootte van 115 mm bereikt, maar groeit over het algemeen tot 50 - 90 mm. Ze hebben een typisch pad-achtig uiterlijk met kleine wratten en bultjes over het lichaam en gifklieren achter de oren, die een wit gif afscheiden als ze worden bedreigd. Dit zijn in mijn ogen kleurrijke padden. Ze hebben een crème basiskleur, met groene markeringen en de meeste wratten zijn oranje.

Voer levende insecten; krekels, sprinkhanen, vliegen en regenwormen om hun dieet te variëren. Als traktatie voer je waswormen en meelwormen, maar niet te veel. Gemiddeld eten ze elke twee dagen 5 krekels. Om uw Great Plains Toad gezond te houden, moet u het levende voer om de 2 - 4 voedingen voor volwassenen omhullen met een vitaminesupplement dat voor reptielen wordt gebruikt. Voor jongere kikkers zou dit vaker moeten worden gebruikt.

De Great Plains Toad vereist niet veel ruimte, maar meer ruimte en meer dieren is natuurlijk altijd mooier om naar te kijken. Als indicatie zouden wij 50x35 aanhouden voor twee a drie dieren.

Een luchtvochtigheid van 60-70% en een temperatuur van 21-24,5 graden celcius doen de dieren het uitstekend bij.

Als bodembedekking kun je cocoshumus gebruiken, deze cocoshumus moet vochtig zijn maar niet kletsnat een laag van circa 5 cm volstaat. Sproei het verblijf één keer per dag. En mocht het snel uitdrogen dan vaker. Bied eventueel in een hoek wat vochtig veenmos.

Daarnaast moet er altijd een schaaltje met vers water aanwezig zijn waarin de pad kan badderen. Bij voorkeur dit water dagelijks verversen.

De leeftijd van een Great Plains Toad zal een aantal jaren zijn. Op dit moment is de oudst bekende in gevangenschap levende Great Plains Toad circa 10,5 jaar oud geworden.

Copyright 2021 Isopods © All Rights Reserved