Coleonyx mitratus – Midden-Amerikaanse Gestreepte Gekko

De Midden-Amerikaanse Gestreepte Gekko is de algemene naam van deze mooie gecko en verwijst naar zijn herkomst en patroon.

Midden-Amerikaanse gestreepte gekko's hebben een bruine achtergrond met zwarte omtrek gele banden of donkere vlekken over hun lichaam.

Volwassen dieren krijgen krekels maat 6 maar kunnen ook vliegenlarven, wasmotlarven en kleine meelwormen krijgen. Wij adviseren om Om het levende voer om de 2 - 3 voedingen te omhullen met een vitaminesupplement dat voor reptielen wordt gebruikt. 

Het beste is om deze soort in koppels of trio's (met meerdere vrouwen) te huisvesten. Meerdere mannen kan zorgen voor onderlinge gevechten.

Een koppel kan gehuisvest worden in een bak van 30x30x30 cm. Deze soort heeft een substraat nodig dat enige vochtigheid vasthoudt (vochtig maar niet nat houden en droge plekken toestaan) zoals cocoshumus eventueel in combinatie met duitse boomschors;

Temperatuur: Houd Midden-Amerikaanse gestreepte gekko's tussen 23.5 - 26.5 graden celcius. Een zonneplek van ongeveer 32-35 graden celcius welke je kan creeëren met een warmtelamp. De nachttemperatuur mag niet onder 18 graden celcius komen. UV-licht is niet vereist voor deze nachtelijke soort.

Vochtigheid: Houd Midden-Amerikaanse gestreepte gekko's op een luchtvochtigheid van 50-60%. Deze gestreepte gekko's moeten dagelijks of om de dag licht worden verneveld om een ​​deel van het substraat te bevochtigen en dauw te geven op de wanden van de leefruimte en de voorwerpen van het terrarium waaruit ze kunnen drinken, maar er moet voldoende ventilatie zijn om de leefruimte te laten drogen. Een ondiepe waterschaal kan worden verstrekt, maar is niet nodig bij regelmatig vernevelen.

Geschat wordt dat deze gekko's 10-15 jaar in gevangenschap leven.

Vrouwtjes leggen ongeveer eens in de 30-40 dagen eieren. Eieren worden vaak in een vochtige plek gelegd, indien aanwezig. Eieren moeten voorzichtig worden verwijderd en geïncubeerd.

Copyright 2021 Isopods © All Rights Reserved