Hoornkikker – Pacman frog

Hoornkikkers staan beter bekend als Pacman frogs / kikkers. Deze kleine kleurrijke kikkers zijn razend populair en dat is helemaal niet zo gek. De kikkers hebben een redelijk inactieve levensstijl, ze zijn makkelijk te voeden en tolereren verschillende temperaturen. Bijna iedere kikkerliefhebber heeft ooit wel een pacman in zijn collectie gehad.

Hoornkikkers typeren zich door een dik lichaam met korte poten, een zeer grote en brede kop. Er zijn diverse soorten hoornkikkers en hun formaat ligt bij alle soorten tussen de 10-20 cm.

Hoornkikkers eten alles wat in hun bek past, zo ook soortgenoten die kleiner zijn. Het is daarom sterk af te raden om deze dieren samen te houden.

Voedsel: Krekels, Regenwormen, Dubias, Wasmotlarven, Muis (voor kleine kikkers een pinky, voor middelgrote kikkers een fuzzy en voor volwassen dieren een volwassen muis.)

Hoornkikkers vereisen niet veel ruimte, dit is één van de redenen dat ze erg populair zijn. De temperatuur overdag zou tussen de 24-30 C° moeten liggen en 's nachts tussen de 20-24 C°. Het verblijf kan al bestaan uit een relatief simpele plasic bak van 40x30x20 cm.

Als bodembedekking kun je cocoshumus gebruiken, deze cocoshumus moet vochtig zijn maar niet kletsnat. Sproei het verblijf één keer per dag. En mocht het snel uitdrogen dan vaker. 

Omdat hoornkikkers veel eten en dus ook veel ontlasten is het raadzaam met enige regelmaat de cocoshumus volledig te vervangen.

De luchtvochtigheid in het verblijf mag tussen de 80-90% zijn. Dit bereik je mede door met regelmaat te sproeien.

Hoornkikkers worden gemiddeld 7 tot 12 jaar met uitschieters naar maximaal 15 jaar.

Copyright 2021 Isopods © All Rights Reserved